sábado, 23 de junio de 2012

Exposicions

Les últimes exposicions varen ser:

Les TIC com a recurs per aprendre una llengua

L'Òscar Garcia, Angel Carillo i Clara Bosch van començar a parlar en portuguès.
Com que el seu treball girava entorn l'aprenentatge d'una llengua a través de les TIC van decidir girar la truita i plantejar-nos la situació com si nosaltres fòssim un infant català que va a Portugal.

Primer de tot ens van ensenyar una presentació on sortia una llista de noms de diversos animals en portuguès. Entre tots vam buscar la seva traducció en català, com que era molt fàcil no ens va caldre traductor tampoc. Seguidament van dividir la classe en dos grups i uns quants, a través d'una metodologia transmissiva i memorística havien d'omplir una graella amb els noms corresponents en català i en portuguès d'una sèrie d'animals. La resta, en canvi, van dur a terme unes activitats JClic ideades especialment per a la ocasió.

Un cop finalitzat aquest exeperiment vam poder comprovar que l'aprenentatge a través de les TIC havia estat més dinàmic i els companys s'ho havien passat molt bé tot aprenent mentre que nosaltres vam aprendre poc i la feina va ser força avorrida.

També ens van donar un conte per intentar entendre el seu significat.També ens van passar una enquesta al final de les activitats per donar la nostra opinió sobre el tema que ens presentaven.

Blogsfera: els blogs educatius

La Paula Antonell, Sara Garcia i Núria Maldonado han compartit amb nosaltres el seu treball enton la blogosfera i els blogs educatius.
Per a fer la seva presentació han disposat d'una presentació en prezi com a suport visual i des d'on ens han explicat què era un blog, i les diverses característiques que poden tenir aquests.

Despres de la presentació ens han passat l'enllaç a un projecte d'activitats JClic relacionat amb el que ens acabaven de comentar i donant pas també a comentar quines experiències hem tingut a
les escoles de pràctiques, quin ús en fan del blog, si en fan, etc.

Hem pogut veure que moltes escoles sí que fan ús d'aquesta eina però encara n'hi ha moltes altres que no. Penso que els blogs de classe són una eina rellevant per als infants ja que interactuen entre ells, i poden treballar-los des de totes les matèries creant així un treball indisciplinar. A més a més, poden compartir-los amb altres escoles i comentar-se establint relacions i un ambient de treball agradable.

Penso que totes les exposicions han estat profitoses, interessants i del que s'ha extret quelcom per en un futur tenir en compte. 
També dir que ha estat més senzill a l'hora de fer les valoracions que fossin en grup ja que es podia veure la visió dels tres, i per dur a terme les explicacions a través del Google Docs, per mi ha estat més ràpid col·locar-ho aquí i fer una valoració al respecte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario