viernes, 22 de junio de 2012

Les TIC a l'escola de pràctiques


He estat de pràctiques a quart de Primària, en una escola pública. Tenien una sessió d’una hora i mitja els divendres abans d’acabar la setmana, es a dir, les dues últimes classes del dia. El grup classe es divideix en dos grups, i cada setmana va un a informàtica i l’altre fa plàstica, però depenent del que s’hagi de fer a plàstica o si el grup va molt enrederit pot ésser que un grup repeteixi dues setmanes, però més de dues no perquè sempre s’intenta anar al mateix ritme i fer els mateixos treballs.

Un cop a l’aula d’informàtica cadascú té el seu ordinador propi, es a dir, hi ha quinze ordinadors aproximadament. Normalment els nens i nenes treballen individualment, però a vegades se’ls hi demana que facin grups que acostumen a ser de dos, degut a l’espai que tenen.

Pel que fa als treballs realitzats i que he pogut observar, han fet un horari de l’escola i moltes proves amb el Microsoft Word, i molts treballs amb aquest programa.  Cal dir que a l’hora de fer els treballs s’explica primer de tot en general, i un cop explicat si algú té dubtes aixeca la mà i la mestra va a ajudar i atendre’ls, o sinó els mateixos companys ajuden a resoldre allò que els altres desconeixen.

Quan acaben els treballs encomanats per fer a l’hora i mitja de classe, ja siguin individuals o per parelles, els alumnes es posen a mirar el seu gmail i s’envien missatges o veuen el que han rebut i responen. També poden jugar a jocs de diferents pàgines web o del mateix ordinador. Tenen llibertat per tal de poder fer el que vulguin però sense entrar en webs que no toquen ja sigui per edat o per contingut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario